به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، خبر استعفای زعیم حوزه علمیه استان خوزستان، فقیه مجاهد و خستگیناپذیر، آیت الله موسوی جزایری، در حالی رسانهای شد که پیش از آن معظم له در خطبههای نماز جمعه ۲۶ بهمن ماه ۹۷ اهواز، با شجاعت و صداقت کامل آن را مطرح نموده بودند.
محبوبیت آن عالم ربانی باعث شد که در کمترین زمان، شاگردان، ارادتمندان ایشان، عشایر خوزستان و حتی رسانههای معاند نظام، به این موضعگیری وی، واکنش نشان دهند.
دوستداران آیت الله موسوی جزایری از باب ارادت و خدمات معظم له «از قبل و بعد از انقلاب در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و خدمت گذاری به مردم خوزستان» و رسانههای معاند به دلیل «سیلی خوردن از مشرب انقلابی آن فقیه مبارز به انتشار خبر استعفای احتمالی معظم له» واکنش نشان دادند.
اگر بخواهیم این واکنشها را تحلیل کنیم به فرصتی ویژه نیاز است! اما صرفنظر از تحلیل «عکسالعمل دوستان و دشمنان نظام اسلامی» باید به تحلیل کوتاه اعلام کنارهگیری حضرت آیت الله موسوی جزایری بپردازیم!.
بر هیچکسی پوشیده نیست که این عالم انقلابی، محوریت حرکت انقلاب را پیش از پیروزی نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) در استان خوزستان عهدهدار بودهاند.
آیت الله موسوی جزایری، پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز ازجمله فقهایی بودهاند که در منصب امامت جمعه اهواز، نمایندگی ولیفقیه و نماینده مردم در خبرگان نقش ویژهای را ایفا کردهاند.
۸ سال دفاع مقدس حضور این عالم مجاهد در جبهههای حق علیه باطل، آنهم با لباس رزم و با همراهی شاگردانی که درس دین و جهاد را از استاد فرزانه خویش آموختند مایه دلگرمی رزمندگان سپاه اسلام بود.
ایشان با تأسیس مدرسه مبارکه علمیه امام خمینی(ره) در دوران ۸ ساله جنگ تحمیلی به تربیت فضلای انقلابی پرداختند که شاگردان ایشان هم اکنون در مناصب مختلف خوزستان و دیگر نقاط کشور و بعضاً در دیگر کشورها مشغول خدمت گذاری هستند.
و بدیهی است که مدرسه مذکور تحول عظیم فرهنگی و فکری در سطح جامعه ایفا کرده باشد؛ که البته بعدها نیز منشأ تأسیس دیگر مدارس علمیه در مناطق حاشیه شهر اهواز و حتی دیگر شهرهای استان خوزستان گردید.
ایشان با تأسیس شبکه جهانی «الاهواز» به نشر معارف دین در دیگر کشورها به ویژه کشورهای عربی پرداخت.
این فقیه زمانشناس، با تأسیس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) نیز سبب شد تا فضلای حوزه علمیه در رشتههای مختلف دینی و با متدهای روز، مدارج عالی حوزوی و دانشگاهی را طی نمایند و هم اکنون در سطح بالایی از جامعه، نقشآفرینی کنند.
نقش آیت الله موسوی جزایری، در حل بحرانهای مختلف ایشان را به عالمی صاحبنظر و نقشآفرین مبدل ساخت.
استان پهناور و پر تشنج خوزستان در بحرانهای گوناگون از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون مدیون سرعت عمل و ایدههای دقیق ایشان میباشد.
حضور وی میان طوایف و عشایر محترم خوزستان و عدم روحیه قومیتگرایی سبب شد که آیت الله جزایری از محبوبیت خاصی در مردم این خطه برخوردار شود.
خدمات مختلف ایشان در طول عمر ۴۰ ساله انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن باعث شد که ایشان هم در داخل و هم در خارج از کشور بهعنوان یک عالم مجاهد شناخته شوند.
هدف از ذکر این مقدمه مختصر، آن بود که متوجه باشیم این عالم برجسته شیعی با جایگاه خاصی که در جهان اسلام دارد، به صراحت و در عین شجاعت کامل در خطبههای نماز جمعه خود اعلام میکند؛ «به دلیل بیماری جسمی از استمرار اقامه نماز جمعه و ابقا در کسوت امامت جمعه اهواز شرعاً معذور هستم!» و این چیزی جز شجاعت در عمل به تکلیف شرعی و صداقت در گفتار این مجاهد خستگیناپذیر نیست.
اخلاص زعیم حوزه علمیه خوزستان، سبب شد که ایشان بهعنوان اولین امام جمعه در طول تاریخ انقلاب اسلامی بدون در نظر گرفتن جایگاه ویژه خود در جهان اسلام، کشور و استان حتی خوزستان، صراحتاً در نماز جمعه اعلام کند؛ «به دلیل عذر شرعی از ادامه مسئولیت در کسوت امامت جمعه معذور هستم».
آیا تاکنون شخصیتی بوده که خود صراحتاً به ناتوانی در ادامه مسئولیت آنهم به دلیل «کهولت سن»، اقرار کند!.
آیت الله موسوی جزایری، سالها مردم را از دنیای فانی بر حذر میداشتند! اما با این فرمایشات صریح، شجاعانه و از روی صفای باطن، با عمل خویش ثابت کردند که به هیچیک از این مناصب دلبسته و حتی وابسته نیستند و در طول تصدی مناصب گوناگونی که داشتند با مجاهدت کامل از عهده آن مسئولیتهای خطیر بر آمدند.
البته خداحافظی ایشان با تریبون نماز جمعه به معنای خستگی در دفاع از اسلام، انقلاب اسلامی، آرمانهای امام عظیمالشأن و رهبری فرزانه انقلاب نیست؛ چراکه در خطبههای نماز جمعه ۲۶ بهمن ماه تصریح کردند «باخدای خود عهد کردهام تا زنده هستم در خدمت شما و در خدمت رهبر شما و ولیفقیه شما، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای باشم».
آیت الله موسوی جزایری، این کلام را در طول سالیان عمر مبارک خویش ثابت کردهاند و اگرچه مردم اهواز دیگر از کوثر کلمات پدر معنوی خویش در نماز جمعه اهواز بهرهمند نخواهند شد و مؤمنین از این اتفاق خرسند نیستند، اما امیدواریم مردم قدرشناس استان خوزستان، فضلای حوزههای علمیه، ارادتمندان به ایشان با تجلیل بسیار شایسته از فقیهی که بیش از ۴ دهه از عمر با برکت خویش را برای خدمتگزاری به دین و دنیای مردم صرف کرده است، همچنان از حضور پدر معنوی استان خوزستان بهرهمند گردند و فعالان فرهنگی، ایشان را بهعنوان اسوه جهاد خستگیناپذیر به جوانان و نسلهای بعدی معرفی نمایند؛ تا شاید گوشهای از خدمات آن فقیه متعبد، سیاستمدار صادق، الگوی دیانت، شجاعت، صداقت و سیاست یعنی حضرت آیت الله موسوی جزایری را جبران نموده باشیم.
انتهای پیام./